Cabinet de Avocat Ioana Precup

a. Servicii de Protejarea Proprietatii Intelectuale
Marca comercială este o formă de proprietate intelectuala, de regulă un nume, un cuvânt, o frază, un logo, un simbol, o imagine, sau o combinație a acestor elemente.

Adesea antreprenorii isi incep afacerea de la o idee care va diferentia compania de concurenta. Orice antreprenor doreste sa isi protejeze ideile, asigurandu-se ca tertii concurenti nu le vor putea folosi in afacerilor lor.

Ati putea fi interesat de urmatoarele servicii:
1. Consultanta juridica privind inregistrarea marcilor. Marca reprezinta elementul de diferentiere pe piata concurentiala, iar inregistrare marcii asigura imaginea produselor şi serviciilor dumneavoastră.
2. Asistenta si reprezentare juridica in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) – Inregistrarea unei marci presupune o serie de activitati birocratice pe care noi le preluam. De ce sa pierdeti timp cu activitati birocratice, in loc sa va concentrati toata atentia pe aspectele care vizeaza dezvoltarea afacerii dumneavoastra?
3. Formularea si depunerea de contestatii, opozitii – Protejarea marcii trebuie asigurata si ulterior inregistrarii in cazul in care alte persoane incearca sa inregistreze o marca ce ar putea crea riscul de confuzie in perceptia publicului in ceea ce priveste asemanarea vizuala, fonetica si conceptuala a marcii dumneavoastra.
4. Contracte de cesiune/licenta asupra marcilor – Marca inregistrată este un drept de proprietate, putand fi astfel evaluata, vanduta (cesiune), acordată ca drept de folosire (licente) sau opusa altor marci utilizate de concurenţă, in baza unui contract scris ce va deveni opozabil tertilor la data inregistrarii la OSIM.

b. Servicii juridice legate de Drepturile de Autor
Proprietatea intelectuală a unei opere literare, artistice sau științifice corespunde autorului pentru simplul fapt că el a creat-o, fiind considerate obiecte ale proprietății intelectuale toate creațiile originale literare, artistice și științifice exprimate prin orice mediu și pe orice suport, tangibile sau intangibile, cunoscute acum sau care se vor crea în viitor.

În lumea digitală se aplică aceleași legi ale proprietății intelectuale și drepturilor de autor ca și pentru toate celelalte creații originale.
Astfel, daca ati compus o creatie intelectuala, organizati cursuri sau ati pus bazale unui program sau soft, daca ati auzit ca impozitele aplicate drepturile de autor sunt reduse si suna interesant, nu porniti singuri la drum, deoarece cest domeniu este cu atentie reglementat si limitat, tocmai datorita implicatiilor fiscale. De aceea va propunem sa va asistam la:
1. Contracte de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor asupra unei opere
2. Contracte de editare
3. Contracte de inchiriere a unei opere.
4. Contracte in domeniul programelor pentru calculator.

c. Francize
Franciza este una dintre operațiunele folosite pe scară largă în comerțul internațional, iar in contextul economico-social actual poate reprezenta o oportunitate in dezvoltarea unei afaceri.
Avantajul unei francize este de a exploata o marca de prestigiu si de a intra pe o piața concurențiala folosind tehnici de producție, comercializare și marketing perfecționate in timp si cu un grad inalt de rentabilitate.
Dezvoltarea unei francize sau a unei afaceri francizate presupune o una cunoastere a legislatiei in domeniu si aplicarea acesteia la inchierea contractelor, aportul serviciilor juridice oferite de noi constituind un avantaj net materializat pe termen mediu si lung.

De aceea va asiguram de servicii prinvind:
1. Consultanta si asistenta pentru crearea unei retele de franciza sau achizitionarea unei francize
2. Redactarea contractului de franciza si de master-franciza
Asistenta si reprezentare in fata instantelor de judecata

Contrar eforturilor noastre si a bunei credinte, exista si momente neplacute in activitatea companiilor. In aceste momente este imperios sa beneficiati de consultanta juridica si asistenta unui avocat, deoarece sansele de succes scad exponential in lipsa acestuia.

 

I thought about Phentramin-d.