la Camera de Comert si Industrie

la Camera de Comert si Industrie

Cei interesati de ceea ce presupune inregistrarea societatii si INDEPLINIREA FORMALITATILOR LA OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI le voi detalia mai jos cateva aspecte din punct de vedere formal si birocratic.

Acest lucru presupune completarea formularelor-tip si intocmirea unui dosar care va cuprinde:
–          Dovada denumirii societatii
–          Dovada platii capitalului social.
–          Actul constitutiv
–          Documentele privind sediul
–          Declartiile pe proprie raspundere ale asociatilor/administratorilor ca indeplinesc conditiile legii pentru a detine aceasta calitate.
–          Specimenul de semnatura al administratorului.
–          Copiile CI asociati si administrator

La constituire se va opta pentru un anumit regim fiscal:
–          microintreprindere obligata la plata impozitului pe venit vs. optiunea inregistrarii ca platitor de impozit pe profit.
–          platitor sau neplatitor de TVA? Trebuie mentionat ca o companie care nu este inregistrata ca si platitoare deTVA, nu va putea deduce TVA-ul aferent investitiei initiale sau cheltuielilor viitoare.

Constituirea unei societati este supusa platii unor taxe la Oficiul Registrului Comertului, iar certificatul de inregistrare urmeaza sa fie eliberat, in urma analizei si constatarii legalitatii actelor, in termen de trei zile lucratoare.

Desigur, raman inca multe aspecte de discutat, de exemplu necesitatea unei case de marcat fiscale, in cazul in care noua afacere presupune vanzarea directa catre populatie a unor produse sau prestarea de servicii direct catre populatie: vanzarea in magazine de haine, produse alimentare, acordarea de consultatii direct populatiei etc.

Trebuie precizat ca, in cazul in care serviciile se presteaza prin deplasare la diversi clienti (servicii de instalare, reparatii etc. la domiciliul clientului), nu este necesara o casa de marcat.

De asemenea, ramane in discutie obtinerea unor autorizatii in functie de activitatile desfasurate de noua entitate, in cazul in care legislatia romana le cere.

 

No Comments Yet

Your Responses

I thought about Phentramin-d.